Menu
A+ A A-

ΜΑΧ 1 37

Λάρισα, 1 Φεβρουαρίου 2024

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Να είστε φίλαθλοι, όχι οπαδοί!

«Βρίσκεστε σε έναν ιστορικό μνημείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, που και σήμερα παραμένει χώρος όπου γράφεται ιστορία, καθώς οι νόμοι που ψηφίζουμε εδώ επηρεάζουν περισσότερο ή λιγότερο, άμεσα ή σε βάθος χρόνου την κοινωνία μας και την πορεία μας ως έθνος». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας 100 μαθήτριες και μαθητές της Γ´ τάξης του 8ου Γυμνασίου Λάρισας στη Βουλή των Ελλήνων. Τα παιδιά συνόδευαν οι καθηγητές κ.κ. Βαγγέλης Ζαφείρης και Δημήτρης Καραγιάννης, και οι καθηγήτριες κ.κ. Παρασκευή Βλιώρα, Άννα Σπυροπούλου, Μαρία Αντωνοπούλου και Ράνια Καλέση.
Ο Θεσσαλός πολιτικός συνάντησε τους μαθητές στα θεωρεία της Βουλής, από όπου παρακολούθησαν ένα μέρος της συνεδρίασης της Ολομέλειας επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, και τους προέτρεψε «να είστε φίλαθλοι και όχι οπαδοί». Όπως χαρακτηριστικά είπε «τα τελευταία χρόνια έχουμε έξαρση των φαινομένων νεανικής βίας που σοκάρουν την ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς, τα αλλεπάλληλα τραγικά γεγονότα με θύματα νέους ανθρώπους στους αθλητικούς χώρους δείχνουν ότι είναι επιβεβλημένη η λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων -και κυρίως η εφαρμογή τους- για την πάταξη της οπαδικής βίας από χούλιγκαν που δρουν ως εγκληματικές οργανώσεις».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά, που στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκαν εκτός της Βουλής, το Μουσείο της Ακρόπολης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο βουλευτής και συγγραφέας προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες «να διαβάζετε για να αποκτήσετε στέρεες βάσεις και εφόδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους που θα θέσετε στη ζωή σας».

ΜΑΧ 2 34

ΜΑΧ 3 28

back to top